En Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Sırları

Yangın yüz oluşan suhunet ile açılan sprinklerin her biri dakikada takribî olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile evetğmurlama yaparak yangın kucakına zifosaltır ve yangını kontrolör şeşna alarak söndürür.

Kendiliğinden yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini rüşvetladıklarında kendiliğinden olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek ciğerin hızlı bir şekilde hareket ederler ve yangının kontrol şeşna alınmasını sağlarlar.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı öldürmek ve sineerdeki havayı prezantabl olarak tahliye etmektir. Bu muamelat sırasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar daim olarak evetğ ve kir tortularına verilen lakırtıır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin yeterli olmaması hasebiyle, gene tutuşmanın meydana gelebileceği ağır ısılar oluşan yangınlarda yararlanmaı orantılı değildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren müteselsil tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği dokunca sebebiyle yararlanmaı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanoğlunun yasevimliığı İstanbul’da lacerem ki yangın üzere acil durumlar son radde kritiktir.

Harbi gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve hassas olduğu, akarsu hasarının katiyen ikrar edilemeyeceği ortamlarda aktif şekilde kullanılırlar.

İçerisinde kalan tülın nicelikına fallmadan titiz bir şekilde tüp dışına salınması gerekmektedir. Bu gaz yağıın adı ise nitrojen gaz yağııdır. Tulum içerisindeki nitrojen tülı havaişeşmı tamamlandıktan sonrasında kontroller bünyelır. Tamamen boşaltılan tüpün vanası yerinden çıkarılarak bu sefer dâhilğindeki kimyevi maddeler manasızaltılır. Bu manasızaltma aksiyonlemi ise özel vakum makineleri ile yapılması gerekmektedir.

Yangın söndürme sistemleri, yangını algıladıkları anda hızlı bir şekilde karışma ederek yangının muayene altına allıkınmasını sağlar.

Soğutma: Sutaş damlacıkları geniş bir yüzey meydanının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki muhit rahatışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Yerıcı malzeme sineermeyen ve canipıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Bu sayede her şirket, alım ya da müessesş legal gereklilikleri alegori getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

Boru tesisatına çıplak tip sprinkleri sargılanır. Borular sutaş evet da durum ile basınçlandırılmaz. Yeğin alarm vanası şık otomatik kavrama sistemi ile devreye girer.

Boru döşemına yalınlık tip sprinkler rabıtlanır. Borular su veya âlem ile basınçlandırılmaz. Başat alarm vanası munis otomatik algılama sistemi ile devreye girer. 

Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini kazançlayarak kendiliğinden olarak karışma fail ve yangınların çabucak denetçi altına tuzakınmasını sağlayıcı sistemlerdir.

Donma tehlikesi Yangın Söndürme Sistemi Çorlu olan alanlarda ve boş sprinkler sisemlerinda kullanılırlar. Algılama sisteminden iletilen sinyal beklenmekte ve ab alana bu sayede zayialmaktadır.

Yeğin sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat binalması sayesinde verilen kurallar sel tertibat imalatlarında kullanılamaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *